בדיקה של מחירי פרקטים דומה לבדיקה של מחירי נעליים. השאלות שיש לשאול כשיוצאים למסע בדיקות שכזה, הן אינסופיות. ממש כמו בכל דבר אחר, גם פרקטים נושאים איתם מחירים מגוונים, בהתאם לכל מיני פרמטרים. אמנם אחד היתרונות הגדולים של פרקט הוא שאפשר לרצף בסוג זול יחסית שנראה טוב ושמדרג את הבית, אבל כשנכנסים לתוך עולם הפרקטים, מגלים שיש אינספור אפשרויות, איכויות, צבעים ודוגמאות.
איכותו של הפרקט, חוזקו ועמידתו, הם חלק מהפרמטרים המשפיעים על מחירו. החלוקה הגסה של סוגי הפרקטים היא לפרקט עץ גושני, עץ מלא, שהוא גם היקר ביותר; פרקו שכבתי, שרק השכבה העליונה שלו עשויה עץ מלא, וכך משיגים את המראה של העץ המלא אבל מוזילים את מחירו ; והפרקט הסינתטי, שמכוסה צילום של עץ לבחירה וכך יכול להיראות כמו כל עץ שתרצו כשהוא למעשה כלל לא עשוי עץ, ולכן מחירו הזול ביותר.
בכל אחת מהקטגוריות האלה יש עוד סוגים רבים של איכויות, עובי ועמידות, וגם של מראה, סוג עץ, טווח המחירים של פרקטים סינתטיים, הנקראים גם למינציה, הוא עצום ויכול לנוע מ-50 שקלים למטר ל-150 שקלים למטר ואף יותר, לעומת מחירי פרקטים מעץ גושני, שמתחילם מ-200 שקלים לפחות למטר והשמיים הם הגבול. מחירי פרקטים מעץ אלון יקרים יותר מעץ דובדבן
מחירי פרקטים אינם כוללים כמובן את התקנתם, שזו עלות נוספת שיש לקחת בחשבון. בעוד פרקט למינציה ניתן להתקנה עצמאית בחלק מהמקרים – בעיקר כשמדובר באדם עם ידיים טובות ונטייה טכנית, וכשהפרקט מגיע בשיטת הקליק קלאק, פרקט מעץ גושני דורש מיומנות גבוהה הרבה יותר בהתקנה ולכן לא כדאי ולא רצוי לנסות להתקין אותו עצמאית. החומר שישים המתקין מתחת לפרקט גם הוא עשוי לייקר או להוזיל את עלות ההרכבה, כמו גם עבודת הכנה על הרצפה – המשטח עליו יונח הפרקט חייב להיות ישר כפלס (מכאן שם הפעולה "לפלס) ושאריות צבע, דבק או הבדלי גובה בין המרצפות הוא הפרעה משמעותית שאין להניח עליה פרקט. עבודה כזו גם היא כרוכה בתשלום של איש מקצוע, ומהווה חלק בלתי נפרד מחישוב עלות פרקט.
יקר במיוחד הוא פרקט אמנותי בעבודת יד, הכולל עיטורים ודוגמאות גיאומטריות, או ליטוש וגילוף ידני לקבל מראה ישן ואותנטי. מדובר בעבודת נגרות מדויקת וקפדנית, שבדרך כלל מגיעה בהזמנה אישית וההתייחסות אליה זהה להתייחסות לרהיט ויקטוריאני עתיק וייחודי שמקבל מקום משלו בבית.
המאמר נכתב ע"י חברת פרקט בשרון - יבוא והתקנה מקצועית